Ми закликаємо Росію - США та ЄС поставили жорсткі вимоги Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми закликаємо Росію - США та ЄС поставили жорсткі вимоги Путіну

Ми закликаємо Росію - США та ЄС поставили жорсткі вимоги Путіну
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати та Євросоюз поставили жорстку вимогу Росії. Вона стосується дій Кремля на українському Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на засідання Постійної ради ОБСЄ.

За словами постпреда США в організації Джеймса Гілмора, окупанти на Донбасі користуються епідемією COVID-19 як прикриттям для обмеження спостерігачів.

"Починаючи з березня 2020 року, керовані Росією сили використовують пандемію COVID-19 для подальшого обмеження пересування спостерігачів, незважаючи на чіткі заяви керівництва СММ про те, що вони вжили суворих заходів для захисту моніторів та місцевого цивільного населення від коронавірусу. Сполучені Штати закликають Росію дати вказівку силам, які вона озброює, тренує, фінансує, керує та спільно з якими воює на сході України, припинити перешкоджання СММ. Спостерігачі повинні мати право виконувати мандат своєї місії", - пояснив дипломат.

Європейські представники в ОБСЄ наголосили, що дії Кремля у зоні війни — це загроза для функціонування місії.

"Ми закликаємо Росію використати свій великий вплив на збройні формування, які вона підтримує, з метою зняття цих необґрунтованих обмежень та виконання Мінських домовленостей", - оголосили представники Брюсселя.

Також ЄС звернувся із вимогою завершити конфлікт шляхом припинення постачання зброї та фінансових ресурсів окупаційним адміністраціям на Донбасі.

Слід зауважити, що окупанти ніколи не давали повного доступу патрулям місії ОБСЄ в ОРДЛО. Натомість вони завжди обмежували їх рух попри усі звернення міжнародних представників.

Як повідомляв ONLINE.UA, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ поділилася з українцями важливою інформацією — зазначається, що їй вдалося зафіксувати роботу з відновлення проросійськими силами колишніх позицій на ділянці розведення сил біля Петрівського. Про це офіційно заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ 28 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?