Ми закликаємо - США несподівано поставили Кремлю ультиматум
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми закликаємо - США несподівано поставили Кремлю ультиматум

Ми закликаємо - США несподівано поставили Кремлю ультиматум
Джерело:  online.ua

Рівно шість років тому над Донбасом збили пасажирський лайнер "Малайзійських авіаліній". У Сполучених Штатів жорстко закликали російського агресора до співпраці з офіційним слідством. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву посольства Білого дому в Україні.

За словами дипломатів, відповідальність повинна бути встановлена.

"У 6-ту річницю падіння MH17 ми висловлюємо співчуття родинам та друзям 298 невинних цивільних людей, які втратили життя. Ми закликаємо Росію повністю співпрацювати зі слідством та зусиллями щодо встановлення відповідальності, згідно з Резолюцією 2166 Ради Безпеки ООН", - оголосило посольство США.

Нагадаємо, пасажирський літак прямував з Амстердаму у Нідерландах до міста Куала-Лумпур у Малайзії. Його збили під час прольоту над Донеччиною 17 липня 2014 року. Жоден з присутніх на борту 298 людей не вижив.

Згідно з підсумками офіційного нідерландського розслідування, причиною катастрофи стало ураження лайнера ракетою з комплексу "Бук". Зброя належить кадровому підрозділу російської армії, її перекинули на Донбас для війни проти України. Після трагедії комплекс оперативно відправили назад.

Слідство звинуватило у злочині трьох росіян та українця, які у той час очолювали озброєні банди на Донбасі. Серед них — Ігор Гіркін, якого також знають під гучним псевдонімом "Стрєлков".

У Кремлі протягом шести років відкидають причетність російської влади чи взагалі росіян до катастрофи рейсу MH17. Ще у 2014 році офіційні російські ЗМІ поширювали безліч фейків щодо трагедії, звинуватив у відповідь Україну та Захід. Утім, навіть Москва пізніше визнала неправдивість цих матеріалів.

Як повідомляв ONLINE.UA, нідерландська влада неочікувано для всіх завдала потужного удару по команді очільника Кремля Володимира Путіна — вона надала нову інформацію про позов проти Росії в ЄСПЛ у справі про збитий над Донбасом у 2014 році боїнг МН17. Окрім того, зазначається, що також надали уточнення щодо правової основи звернення Нідерландів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?