Ми засуджуємо це: Меркель і Макрон виступили з жорсткою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми засуджуємо це: Меркель і Макрон виступили з жорсткою заявою

Ми засуджуємо це: Меркель і Макрон виступили з жорсткою заявою
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлерка Німеччини Ангела Меркель та лідер Британії Борис Джонсон закликали сторони уникати нагнітання напруженості навколо конфлікту в Іраку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на спільну заяву лідерів ЄС.

"Ми засуджуємо нещодавні напади на коаліційні війська в Іраку і сильно стурбовані негативною роллю, яку Іран зіграв в регіоні, зокрема, за допомогою корпусу вартових Ісламської революції і загону "Аль-Кудс" під командуванням генерала Сулеймані", - заявили лідери Євросоюзу.

Окрім того, в заяві зазначається, що "спалах насилля в Іраку має бути зупинений". Політики вкотре закликали сторони конфлікту "проявити максимальну стриманість і почуття відповідальності". Також Меркель, Макрон та Джонсон згадали про вихід Ірану із ядерної угоди та закликали його "утриматись від дій схожого характеру".

Лідери ЄС особливу увагу акцентували на важливості боротьби з ІДІЛ та нагадали органам державної влади Іраку про їх роль у боротьбі з терористами.

Як відомо, 31 грудня сталася спроба нападу на посольство США в Іраку. 3 січня під час повітряного обстрілу Сполученими Штатами автомобіля у аеропорту Багдада за наказом Дональда Трампа було вбито командувача іранських сил "Кудс" Кассема Сулеймані та командувача іракських шиїтів Абу Махді аль-Мухандіса. Трамп пригрозив завдати удари по 52 іранських мішенях, якщо Тегеран здійснить атаки проти американців чи американських об'єктів. Вже 5 січня Іран заявив, що більше не буде дотримуватися жодного з положень ядерної угоди 2015 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МЗС Німеччини Гайко Маас ініціює термінову зустріч глав МЗС країн-членів Європейського Союзу на наступному тижні через конфлікт США, Ірану та Іраку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?