Ми живемо в концтаборі: кримський прихильник окупантів зробив несподіване зізнання
Категорія
Події
Дата публікації

Ми живемо в концтаборі: кримський прихильник окупантів зробив несподіване зізнання

Ми живемо в концтаборі: кримський прихильник окупантів зробив несподіване зізнання
Джерело:  Крим.Реалії

Окупаційна "влада" Росії зробила з Криму концтабір.


Про це розповів творець ялтинського зоопарку "Казка" і парку левів "Тайган" Олег Зубков, який раніше вітав окупацію півострова РФ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю "Крим.Реаліі".


За словами Зубкова, в грудні 2014 року в Крим ввезли останній транспорт з тваринами з трьох європейських зоопарків, після чого він перестав навіть мріяти про обмін тваринами з європейськими зоопарками, або про їх покупку.


"Тоді ще за виданими при Україні дозвільними документами нам вдалося дивом ввести в Крим ягуарів, мавп, альпака, кенгуру і багатьох інших тварин. Причому тоді вантаж тварин в Крим пропустила митниця Німеччини, Чехії, Польщі, і навіть Україна оформила транзит по своїй території і пропустила тварин для зоопарку «Казка» в Крим. Російська митниця замість того, щоб зрадіти, що «в російський Крим прибув настільки унікальний вантаж», та ще з повним комплектом європейських документів, оголосила мене контрабандистом, близько року вела своє мерзенне розслідування і, в кінцевому рахунку, заднім числом через суд стягнула з мене 1,5 млн руб як мита за вантаж, який їм не належить, і ніяким чином до них не відноситься", - сказав він.


Читайте також: Прихильник анексії Криму зробив сумне визнання про російську "владу" півострова


"Ніхто не проти заплатити справедливі податки і мита, як це завжди було при Україні, але в даному випадку ви б бачили, з якою жадібністю вони накинулися на цей вантаж, як вони оцінювали подарованих зоопарку павіанів-гамадрилів по $2 тис за голову, щоб отримати якомога більшу суму мита!", - додав Зубков.


"Сьогодні навіть обмін і придбання тварин всередині Росії - справа вкрай складна. Адже ми не частина Росії, а незрозумілий «концтабір», в'їзд і виїзд з якого - через ретельний огляд. А оформляти документи через ветеринарне відомство, очолюване «ветеринаром з сокирою» - справа довга і часто пов'язана з подоланням маразматичних перепон", - продовжив він.


"Тому сильно не помилюся, якщо, відповідаючи на ваше запитання, скажу, що зв'язок із зовнішнім світом для моїх зоопарків повністю втрачений на невизначений час, а можливо, назавжди. Та якби тільки в цьому полягали всі біди моїх парків. Правильно пишуть мені українці, що, мовляв, так тобі і треба", - резюмував колишній прихильник окупації півострова.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Олег Зубков розповідав про майбутню екологічну катастрофу в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?