Ми змушені - у Путіна істерика через нове рішення України
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми змушені - у Путіна істерика через нове рішення України

Ми змушені - у Путіна істерика через нове рішення України
Джерело:  online.ua

12 червня Північноатлантична рада визнала Україну членом Програми розширених можливостей НАТО. Це рішення спровокувало чимало дискусії на міжнародній арені, однак найбільше новий статус нашої країни зацікавив саме команду очільника Кремля Володимира Путіна, яка не втомлюється коментувати та жорстко критикувати доленосне рішення офіційного Києва та Альянсу. 16 червня з новою скнадальною заявою виступив речник Кремля Дмитро Пєскова. Він почав скаржитися на те, що надання нашій країні статусу партнера НАТО з розширеними можливостями не сприяє зміцненню безпеки і стабільності в Європі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Ми не вважаємо, що це (надання Україні статусу. - Ред.) сприяє зміцненню безпеки і стабільності в Європі", - заявив прессекретар Путіна.

Окрім того, він традиційно наголосив, що позиція Москви щодо появи НАТО біля російських кордонів послідовна і добре відома.

"Ми завжди дуже уважно ставимося до наближення військової інфраструктури НАТО до наших кордонів, ми змушені вживати відповідних необхідних заходів щодо забезпечення власної безпеки в зв'язку з цим", - озвучив нове попередження Дмитро Пєсков.

Варто нагадати, що нещодавно віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що після отримання статусу партнера НАТО з розширеними можливостями Україна далі прагне членства у Альянсі. Український лідер Володимир Зеленський згодом додав, що новий статус є практичним рішенням, яке дозволить Україні та Альянсу ще краще взаємодіяти заради спільної безпеки. Що важливо розуміти, новий статус дозволить Україні досягти взаємосумісності з НАТО в рамках участі в програмах і навчаннях Альянсу, а також взаємосумісності в контексті обміну інформацією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генсек Альянсу Єнс Столтенберг виступив з гучною заявою — він наголосив, що попри те, що блок надав Україні статус партнера розширених можливостей, Угорщина не зняла свою блокаду зустрічей комісії Україна-НАТО. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?