Ми знаємо як це зробити: Зеленський виступив з важливою заявою по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми знаємо як це зробити: Зеленський виступив з важливою заявою по Донбасу

Ми знаємо як це зробити: Зеленський виступив з важливою заявою по Донбасу
Джерело:  online.ua

Єдиний спосіб припинити війну на Донбасі - дипломатичний шлях. Але, щоб припинити війну Україна повинна мати сильну позицію і підтримку. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на першому інвестиційному форумі в Маріуполі, передає ONLINE.UA.

"Ми маємо один важкий вантаж - це війна. Припинення війни і повернення всіх українських територій - наше основне завдання. Ми знаємо, що зробити це можливо єдиним шляхом - дипломатичним. А для цього Україна повинна мати сильну позицію і підтримку", - сказав Зеленський.

Говорячи про відновлення Донбасу, Зеленський підкреслив, що всі учасники форуму можуть прийняти в цьому безпосередню участь. При цьому, говорячи про економіку України, президент порівняв її з компанією Apple, яка "починає в гаражі".

"Зневіра або знищує остаточно, або робить сильнішими. Сьогодні Україна стоїть на цьому роздоріжжі. Ми - Apple, яка починає свій шлях в гаражі. Ленс Армстронг, якому поставили страшний діагноз. Але ми знаємо, що на зміну найтемнішій ночі обов'язково прийде світанок. Головний пріоритет - це рівні і єдині правила гри для всіх, для українського і міжнародного бізнесу. За 28 років це стало своєрідним українським НЛО - всі про це говорять, але ніхто не бачив. Фундаментом для рівних правил гри є подолання корупції", - зазначив Зеленський й.

Український лідер розповів, що зараз вже прийнято безліч законопроєктів в рамках реформи корумпованою судової системи. Зеленський підкреслив, що мир в Україні неможливий без стабільного економічного зростання, а його не досягти без подолання корупції.

"Корумповані суди лякають інвесторів не менше пострілів, вибачте. 5-7% в рік - це амбітне завдання, для його вирішення потрібні масштабні інвестиції. Цей форум стане відправною точкою процесу", - резюмував президент.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський хоче частину субвенцій з держбюджету віддати на відновлення інфраструктури Донбасу. З такою заявою виступив заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?