Ми знайшли баланс - в МОЗ відповіли щодо посилення карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми знайшли баланс - в МОЗ відповіли щодо посилення карантину

Ми знайшли баланс - в МОЗ відповіли щодо посилення карантину
Джерело:  online.ua

В Україні упродовж останніх тижнів гостро стоїть питання щодо протидії COVID-19 на тлі збільшення кількості нових випадків. У Міністерстві охорони здоров'я пояснили позицію щодо посилення обмежень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра Максима Степанова.

За його словами, наразі питання про посилення карантину не стоїть, оскільки влада відшукала баланс.

"Ми вважаємо, що саме адаптивний карантин є оптимальним варіантом карантину на території всієї країни. Коли ми максимально знайшли баланс між обмежувальними заходами і всіма протиепідемічними заходами. Єдине що – ми постійно звертаємося до українців, щоб вони дотримувалися цих правил", - зауважив Степанов.

Посадовець додав, наразі представники Держпродспоживслужби й Національної поліції обговорюють рішення про притягнення порушників карантину до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, карантин в Україні триває з середини березня. Упродовж перших двох місяців він був максимально жорстким — закрили кордони, заблокували громадський транспорт по всіх містах (навіть метро), заборонили роботу гастрономічних закладів, окрім як на виніс.

Станом на ранок 21 серпня кількість випадків COVID-19 перевалила за новий психологічний бар'єр 100 643. За попередню добу виявили нових 2 106 хворих. Вже другий день поспіль кількість нових випадків перевищує 2 тисячі.

Як повідомляв ONLINE.UA, Державна служба статистики поділилася з українцями важливими даними — там повідомили, що за перші шість місяців 2020 року (січень — червень) в Україні від коронавірусу померли 1066 осіб, від грипу і пневмонії в три рази більше — 3078 людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?