Ми зобов'язані прийняти важке рішення: Вселенський Патріарх звернувся до всіх людей
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми зобов'язані прийняти важке рішення: Вселенський Патріарх звернувся до всіх людей

Ми зобов'язані прийняти важке рішення: Вселенський Патріарх звернувся до всіх людей
Джерело:  Укрінформ

Великдень у 2020 році буде проходити в умовах карантину - всі церкви будуть закриті. Але це важке рішення не є рішенням проти віруючих. Воно прийнято заради захисту всіх людей від летального вірусу. Вселенський Патріарх Варфоломій напередодні Страсного тижня і Великодня звернувся до всіх людей і закликав залишатися вдома та дотримуватися заходів карантину, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Пандемія нового коронавіруса змінила наше повсякденне життя і наше церковне життя. Церкви закриті для наших вірян ... Ми залишаємося в своїх будинках, щоб убезпечити себе від летального вірусу; але ми відсутні в "батьківському домі"... Проте, ми зобов'язані прийняти важке рішення, поширивши ці правила і на Страсний тиждень. Для захисту кожного без винятку", - сказав Вселенський Патріарх.

Він закликав усіх людей визнати і зрозуміти, що карантинні заходи, в рамках яких закрили церкви, не можуть вплинути на віру. Це тимчасові обмежувальні заходи і ситуація з коронавірусом, що склалася в світі, стануть ще однією можливістю до кращого усвідомлення значення життєвих цінностей.

"Цей час швидко мине; пандемія ослабне; благодаттю Божою заживуть рани. Я молюся, щоб ми всі вийшли з цієї кризи, усвідомивши глибину всіх речей і переживши "позитивну трансформацію", зрозумівши силу спілкування з Богом, який є "життям і світлом", і усвідомивши цінність божественних дарів здоров'я і життя, жертвоприношень і відмови від індивідуальних прав заради любові", - підсумував Патріарх Варфоломій.

Нагадаємо, у зв'язку з карантином в Україні представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій вирішили змінити формат традиційних великодніх традицій в 2020 році. У місцях богослужінь в цьому році буде присутня обмежена кількість людей - священик, прислужник, дяк і особи, які технічно обслуговують богослужіння і забезпечують онлайн-трансляцію. Парафіяни зможуть брати участь в богослужіннях тільки в онлайн форматі - вони будуть транслюватися по телевізору і на сторінках церков в соцмережах. Глава ПЦУ митрополит Єпіфаній закликав усіх українців залишатися вдома на Великдень і у Вербну неділю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як будуть святити паски в Україні в 2020 році в умовах карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?