"Ми зробили більше, ніж будь-яка інша адміністрація": названі головни обмани Трампа в 2018 році
Категорія
Політика
Дата публікації

"Ми зробили більше, ніж будь-яка інша адміністрація": названі головни обмани Трампа в 2018 році

"Ми зробили більше, ніж будь-яка інша адміністрація": названі головни обмани Трампа в 2018 році
Джерело:  online.ua

2018 рік запам'ятався американцям гучними обманами президента США Дональда Трампа, який неодноразово вводив в оману населення країни. NBC News зібрав 10 головних обманів Трампа в 2018 році, в числі яких гучні заяви президента США про те, що завдяки йому Америка стала багатшою і сильнішою, передає ONLINE.UA.

На перше місце головних обманів Трампа в 2018 року джерело поставило скандальну стіну з Мексикою, яку президент вирішив побудувати на кордоні США.

"Ми будуємо стіну ... Мексика платить за стіну", - сказав президент Fox News в жовтні 2018 року.

Справа в тому, що Трамп обіцяв побудувати велику, красиву бетонну стіну, а не паркан, уздовж південного кордону країни, і вже заявляв, що нібито побудовано чимало і Мексика за це платить. Ось тільки проблема в тому, що все це неправда. Як пише видання, в даний час дійсно проводиться ремонт і замінюються старі ділянки прикордонного огородження на кордоні США і Мексики, але будівництво нової ділянки прикордонного бар'єру ще не почалося - 650 миль огорожі вздовж кордону між США і Мексикою були там задовго до того, як Трамп заявив про масштабне будівництво.

"Російського втручання у вибори не було. Ми витратили достатньо часу на це полювання на відьом", - заявив президент в листопаді 2018 року.

Цю заяву Трампа також включили в число його головних обманів 2018 року. Трамп більше сотні разів назвав розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера "полюванням на відьом", хоча Мюллер вже пред'явив звинувачення понад 33 фігурантам "російської справи", а три високопоставлених помічника Трампа отримали обвинувальні вироки, що свідчить про те, що розслідування у справі російського втручання є адекватним і незалежним, а не "полюванням на відьом", як вважає Трамп.

"Обама розлучав дітей нелегалів з їх сім'ями", - звинувачував Трамп колишнє керівництва США, намагаючись виправдати політику своєї адміністрації.

Джерело підкреслює, що в період президентства Обами політика розлучення дітей з сім'ями була не настільки поширеною. При цьому адвокати підтвердили, що при Обамі дійсно було кілька випадків, коли дітей забирали від батьків. Але всі вони були тільки на підставі побоювань торгівлі людьми. Крім того, возз'єднання сімей було швидким.

При Трампі понад 2600 дітей-мігрантів забрали від їх батьків на початку 2018 року.

"Як я і пообіцяв американському народу з цієї трибуни 11 місяців тому, ми ввели в дію закон про наймасштабніше зниження податків в американській історії", - сказав Трамп в своєму січневому посланні 2018 року.

Це твердження є хибним. Податковий законопроект Республіканської партії, прийнятий в грудні, не є "найбільшим" в історії США, згідно зі звітом непартійного комітету по федеральному бюджету.

Повним обманом, за твердженням джерела, є і економічне зростання, про яке говорить Трамп, який стверджує, що "направив країну з руйнівного спаду в бурхливе зростання" після правління його попередника Барака Обами. Економісти підкреслили, що Трамп міг дати поштовх економіці завдяки зниженню податків і послабити її торговельною війною, але він не змінив ситуацію.

"Моя адміністрація зробила більше, ніж будь-яка інша адміністрація в історії нашої країни", - заявив Трамп на Організації Об'єднаних Націй у вересні 2018 року. "Так і є", - сказав він, коли серед присутніх іноземних гостей вибухнув сміх.

Джерело зазначає, що в перші два роки свого президентства Трамп підписав багато законопроектів, але президент Барак Обама за перші два роки перебування на посаді підписав значно більше. Трамп кілька разів намагався і не зміг скасувати закон про доступне медичне обслуговування. Підписана ним податкова реформа, не виправдала очікувань і він дав неясні обіцянки про повторне зниження податку в якості компенсації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трампа звинуватили в тому, що він віддав в руки Путіну перемогу в холодній війні, яку американці домагалися більш 70 років великою ціною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?