Ми зупинили ескалацію: генсек ООН виступив з важливою заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми зупинили ескалацію: генсек ООН виступив з важливою заявою

Ми зупинили ескалацію: генсек ООН виступив з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Міжнародна спільнота зіштовхнулася з ризиком серйозної регіональної ескалації в Лівії, і цей ризик був подоланий на конференції в Берліні. З такою гучною та багатонадійною заявою виступив генсек ООН Антоніу Гутерріш, передає ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

 "Всі учасники зобов'язалися утримуватися від втручання в ситуацію в Лівії. Цього принципу необхідно дотримуватися так само, як і заклик до припинення вогню", - НАГОЛОСИВ Гутерріш.

Окрім того, політик щиро подякував канцлеру ФРН Ангелі Меркель за її "готовність підтримувати всі зусилля з відновлення миру і стабільності в Лівії".

Варто зазначити, що раніше Антоніу Гутерріш заявив, що всім, хто прямо або побічно залучений в конфлікт в Лівії, повинні терміново вжити рішучих дій, щоб запобігти початку повномасштабної громадянської війни.

Як відомо, конференція щодо ситуації в Лівії проходила в столиці Німеччини за ініціативи лідерки Німеччини Ангели Меркель. В переговорах брали участь представники протиборчих сторін, а також Росії, Франції, Туреччини, США, Великої Британії, Алжиру, Єгипту і ОАЕ.

Нагадаємо що після вбивства лівійського лідера Муаммара Каддафі в 2011 році в Лівії не припиняються військові дії. У країні фактично панує двовладдя. На заході в столиці Тріполі править сформований за підтримки ООН і Євросоюзу уряд національної згоди. На сході — обраний народом парламент, який співпрацює з ЛНА на чолі з Хафтаром.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що перед конференцією в Берліні по Лівії канцлерка Німеччини Ангела Меркель провела термінові телефонні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?