Microsoft опинилася в епіцентрі нового шпигунського скандалу: невтішні подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Microsoft опинилася в епіцентрі нового шпигунського скандалу: невтішні подробиці

Microsoft опинилася в епіцентрі нового шпигунського скандалу: невтішні подробиці
Джерело:  online.ua

Підрядники Microsoft прослуховували розмови користувачів Skype, що проходили через інтегрований перекладач. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання Motherboard.

Журналісти, у свою чергу, посилаються на внутрішні документи, скріншоти та аудіозаписи. Сервіс Microsoft дає попередження щодо аналізу розмов, але не додає, що цим займаються люди.

Motherboard має записи, які демонструють прослуховування розмов людей фахівцями корпорації. Діалоги стосуються загалом побутових речей - це дзвінки між парами, обговорення особистих проблем на кшталт схуднення та інше.

Компанія надає підрядниками фрагменти запису, а їм потрібно ці матеріали класифікувати.

"Те, що я чув, можна описати як секс за телефоном. Я чув, як люди говорили Cortana свої адреси або попросили зайти на порнографічні сайти. Хоча я не знаю точно, що можна зробити з цією інформацією, мені здається дивним, що вона не обробляється в більш контрольованому середовищі", - розповідає один зі співрозмовників видання.

Представники Microsoft наголосили, що доступ до аудіофайлів є лише у підрядників, а отримують вони його завдяки безпечному онлайн-порталу. Уся інформація, яка може допомогти ідентифікувати особу, видаляється, проте це ніяк не заспокоює.

Яке повідомляло ONLINE.UA, раніше Microsoft виступила з попередженням стосовно нових способів зламу корпоративних мереж. Певні хакери здатні це зробити за допомогою принтерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?