Microsoft перестав продовжувати ліцензії компаніям із Росії
Категорія
Технології
Дата публікації

Microsoft перестав продовжувати ліцензії компаніям із Росії

Microsoft перестав продовжувати ліцензії компаніям із Росії
Джерело:  online.ua

Корпорація Microsoft з 30 вересня перестала продовжувати ліцензії російським компаніям.

Джерело: росЗМІ

Microsoft перестав продовжувати ліцензії компаніям із Росії

Ще у серпні служба техпідтримки Microsoft Online Services почала розсилати листи, в яких корпоративних клієнтів повідомляли про те, що компанія "більше не зможе приймати платежі банківським переказом на місцевий банківський рахунок в якості способу оплати послуг Microsoft в РФ".

Це означає, що російські клієнти корпорації не зможуть відновити наявні підписки на корпоративні сервіси на кшталт Microsoft 365, додає DTF.

У Microsoft прокоментували непродовження ліцензій тим, що "дотримуються санкційного режиму щодо РФ". У компанії також нагадали, що продажі всіх її продуктів і послуг у РФ припинені.

При цьому у російському офісі Microsoft не відповіли на питання, чи планує компанія переглянути це рішення.

Міністр цифрового розвитку РФ Максут Шадаєв заявив, що "всі розуміли, що до цього йде". Він стверджує, що у російських компаній було півтора року на підготовку.

Міністр також стверджує, що у РФ є альтернатива програмним продуктам від Microsoft - за його словами, деякі з російських компаній уже перейшли на російські операційні системи на базі ОС Linux.

Microsoft підтримала Україну

Як і вся решта світу, ми в жаху, гніві та засмученні у зв’язку з зображеннями та новинами, які надходять із війни в Україні, і засуджуємо це невиправдане, неспровоковане та незаконне вторгнення Росії. Сьогодні ми оголошуємо, що призупинимо всі нові продажі продуктів і послуг Microsoft у Росії, — написав президент Microsoft Бред Сміт.

Там додали, що їхньою найбільш ефективною сферою роботи майже напевно є захист кібербезпеки України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?