Міг бути не газ - Аваков розкрив важливі деталі вибуху в багатоповерхівці Києва
Категорія
Україна
Дата публікації

Міг бути не газ - Аваков розкрив важливі деталі вибуху в багатоповерхівці Києва

Міг бути не газ - Аваков розкрив важливі деталі вибуху в багатоповерхівці Києва
Джерело:  online.ua

Правоохоронці встановлюють причину вибуху в дев'ятиповерховому будинку на вулиці Соломії Крушельницької у Києві, який прогримів вранці 21 червня. На місці події знаходяться секретар РНБО Олексій Данилов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Нацполіціі Ігор Клименко, голова ДСНС Микола Чечоткін. У рятувальній операції беруть участь всі екстрені служби. За попередньою версією, поліція розглядає дві версії причини вибуху - одна з них вибух газу, а інша - вибуховий пристрій. Важливі деталі події повідомив глава МВС Арсен Аваков, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

"Зараз вибухотехніки взяли на експертизу матеріали. Знадобиться 30-40 хвилин для встановлення причини вибуху. На місці події працює 420 представників особового складу - поліція і рятувальники, а також 60 одиниць техніки", - уточнив Аваков.

За фактом вибуху в житловому багатоповерховому будинку в Києві відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Відомо, що вибух стався в одній з квартир, через що обвалилися міжповерхові перекриття. Деякі кімнати квартир виявилися повністю зруйнованими, в під'їзді обвалилася сходи, через що рятувальникам довелося деяких жителів евакуювати через дах.

На даний момент відомо, що в результаті вибуху загинули дві людини. З-під завалів вдалося врятувати трьох людей. Більше 20 мешканців будинку евакуювали. Навколо будинку перекриті всі під'їзди, порядок охороняють Національна гвардія і поліція.

Раніше ONLINE.UA публікував фото і відео наслідків вибуху, який прогримів вранці 21 червня в Києві в житловому дев'ятиповерховому будинку на вулиці Соломії Крушельницької 1/5. В результаті вибуху обвалилися кілька поверхів багатоповерхівки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?