Мігрень — хвороба сучасної людини?
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

Мігрень — хвороба сучасної людини?

На правах реклами

Мігрень — хвороба сучасної людини?
Джерело:  online.ua

Прискорення темпу життя позначається на стані людини не тільки в його зовнішніх проявах, але і в контексті патологічного впливу на організм і роботу внутрішніх процесів. Сучасна людина піддається більшому ризику через вплив на нього стресу, стану екології, способу життя, який він веде і інших супутніх чинників.

В останні роки почастішали випадки звернень до лікаря зі скаргами на сильні головні болі, які можуть не припинятися тривалий період часу. Мігрень - хвороба сучасних і успішних, вона не вибирає часу коли прийти і вибити людини зі звичного темпу життя.

Група ризику розвитку мігрені складається з молодих людей, віком від 20 до 40 років, соціально активних, які:

  • тривалий час мають шкідливі звички;

  • жителі великих міст з великим темпом перебігу життя

  • трудоголіки і кар'єристи

  • люди схильні до надмірного сприйняття стресових ситуацій, недовірливі, тривожні, депресивні

Діагностувати і поставити діагноз "мігрень" може тільки лікар на підставі досліджень. Одним з таких методів є електроенцефалографія (ЕЕГ).

ЕЕГ досліджує зміни функції кори головного мозку, надаю інформацію про нормальну роботу мозку, швидкості протікання реакцій і т. Д. Відображає найменші зміни функції кори головного мозку, і навіть дає непрямі дані про роботу глибинних структур мозку. У більшості випадків - причинами виникнення мігрені якраз таки і є порушення в протіканні нормальної активності головного мозку.

Електроенцефалограф - апарат за допомогою якого записуються електричні імпульси роботи мозку, в положенні спокою, а також при впливі на людину подразників: світла і шумових ефектів. Патологія визначається шляхом фіксування порушення електричної активності нейронів в мозку.

При зверненні зі скаргами на головний біль, особливо якщо вона має симптоми мігрені, лікар-невропатолог призначить обов'язкове проходження ЕЕГ, для того щоб зрозуміти причини, які провокують патологічний стан. Сама процедура безболісна, займає не більше півгодини. Пацієнта запрошують до кімнати з апаратом і фіксують датчики на голові. Далі мозок стимулюють зовнішніми подразниками (миготіння світла, згинання рук, глибоке дихання, інтенсивний або різкий звук і шум тощо). Весь цей час прилад фіксує електричні імпульси нейронів, які реагують на дратівливі чинники. В кінці обстеження видається висновок, на підставі якого лікар робить висновок про наявність захворювання.

Якщо Вас турбують інтенсивні головні болі, які не проходять тривалий час - не варто займатися самолікуванням, найкращим виходом буде своєчасне звернення до лікаря для ранньої діагностики захворювання.

Знизити ризик розвитку мігрені допоможе здоровий спосіб життя, уникнення постійного тривалого впливу стресу на організм, правильне планування часу і навантажень на організм. Позитивно на профілактику так само впливають регулярні заняття спортом, здоровий сон і постійний контроль за своїм станом здоров'я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?