Миколаїв через пожежу на звалищі огорнув отруйний дим: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Миколаїв через пожежу на звалищі огорнув отруйний дим: опубліковано відео

Миколаїв через пожежу на звалищі огорнув отруйний дим: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

На стихійному звалищі в районі міського кладовища в Миколаєві спалахнула масштабна пожежа, через що обласний центр накрило димом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Новости Николаева ».
Площа загоряння склала близько двох з половиною тисяч квадратних метрів. Горить переважно пластмаса, а також старі автомобільні шини, різноманітне будівельне сміття.
Як відомо, при горінні пластмаси утворюється особливо небезпечна отруйна речовина - діоксин, здатний викликати онкологічні захворювання.
При цьому вітер несе отруйний дим від пожежі прямо на місто, зазначає видання. Їдким димом затягнутий практично весь Ленінський район Миколаєва, в мікрорайоні «Водопій» практично нічим дихати.
Незважаючи на масштабність загоряння, на боротьбу з вогнем виділено лише один пожежний автомобіль, який кожні 20 хвилин їде по воду, при цьому гасінням пожежі керує офіцер Миколаївського управління ДСНС в званні підполковника. Ніхто з представників міської влади на місці пожежі не з'являвся, повідомляють "Новости Николаева".
Стихійне звалище в старому кар'єрі в районі міського кладовища Миколаєва існує вже не перший рік, і пожежі на ньому спалахують регулярно, відзначає видання. Однак міська влада воліє «не помічати» проблеми.


Як повідомляв ONLINE.UA, 30 травня на найбільшому звалищі у Львівській області сталася пожежа, а потім обвал, в результаті якого загинули троє рятувальників.
Нагадаємо також, що до гасіння попередньої пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі залучалася пожежна авіація, яка так і не змогла побороти вогонь.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?