Мільярди доларів за Нагірний Карабах: в мережу злили розмову президентів Вірменії та Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Мільярди доларів за Нагірний Карабах: в мережу злили розмову президентів Вірменії та Білорусі

Мільярди доларів за Нагірний Карабах: в мережу злили розмову президентів Вірменії та Білорусі
Джерело:  online.ua

У мережу злили розмову нелегітимного президента Білорусі Олександра Лукашенка з колишнім лідером Вірменії Сержом Саргсяном, яка відбулася ще 4 роки тому. Під час перемовин політики обговорювали пропозицію Азербайджану – 5 мільярдів доларів за вихід Вірменії з Нагірного Карабаху. Що важливо розуміти, про неї знали далеко за межами двох держав. Згідно з останніми даними, розмову записали на непублічній зустрічі двох лідерів у жовтня 2016 року. Це відбулося на сесії Ради колективної безпеки Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ), через пів року після так званої чотириденної війни. Запис розмови між Лукашенком і Саргсяном першим оприлюднив вірменський ютуб-канал ArmTops TV, передає ONLINE.UA.

Під час бесіди білоруський диктатор переконував Сержа Саргсяна, що його позиція щодо Нагірного Карабаху доволі слабка. Як стверджував Лукашенко, єдиний його аргумент – це те, що після звільнення тих територій Азербайджан зайде й на територію Вірменії. У відповідь на цю репліку колишній вірменський президент заявляє, що не розуміє, чому позиція "занадто слабка". Політик стверджував, що не збирається просто так віддавати Нагірний Карабах.

"Як просто так? Він заплатить. Він же тобі пропонував 5 мільярдів на першому етапі", – неочікувано відповів нелегітимний президент Білорусі.

Після цих слів Серж Саргсян заявив, що дасть Ільхаму Алієву 6 мільярдів, але нехай Азербайджан відмовиться від тих районів. За його словами, він не відмовиться від Карабаху, бо в ході війни там загинули 5 тисяч вірмен.

Що важливо розуміти, у колишнього вірменського президента вже підтвердили, що така розмова справді була 4 роки тому. Його оточення не приховує, що здивоване, оскільки не розуміє, як ця розмова потрапила в мережу.

Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Туреччини Реджеп Ердоган виступив  з жорсткою критикою влади Франції після нового резонансного скандалу. Він нагадав офіційному Парижу, що Нагірний Карабах — це частина Азербайджану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?