Мінекономіки розкрило дані про уповільнення падіння економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінекономіки розкрило дані про уповільнення падіння економіки

Мінекономіки розкрило дані про уповільнення падіння економіки
Джерело:  online.ua

Показники реального українського ВВП відзначилися скороченням падіння упродовж періоду з січня до листопада 2020 року. Міністерство розвитку економіки та торгівлі звернуло увагу на 4,7% замість прогнозованих 5,2%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на огляд Департаменту стратегічного планування та макроекономічного прогнозування відомства.

За офіційними даними, у листопаді Україна пережила друге посилення обмежень — так званий карантин вихідного дня.

"Але новий виклик не завдав суттєвої шкоди, і навіть види економічної діяльності (ВЕД), що підпадали під дію обмежень, гідно витримали іспит на міцність з урахуванням здобутого досвіду у пік пандемії (березень-квітень), пристосованості вітчизняних підприємств (особливо сфера послуг) до роботи в жорстких карантинних обмеженнях та підтримки з боку держави", - говориться в огляді.

У роздрібній торгівлі та будівництві зареєстрували тенденцію до зростання, однак темпи знизилися у порівнянні з жовтнем. Промисловість, сільське господарство, оптова торгівля, вантажообіг продемонстрували покращення у листопаді в порівнянні з попереднім місяцем.

"Відповідно зменшення обсягів ВВП Мінекономіки орієнтовно оцінює на рівні 4,7% (п/п), що загалом відповідає прогнозованій тенденції", - резюмували експерти міністерства.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду відновили роботу в понеділок, 11 січня. Експерти працюватимуть над переглядом програми формату stand-by, за якою фонд співпрацював з Києвом. За оприлюдненими даними, установа та українська влада тримають контакт з приводу останні економічних подій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?