Міненерго повідомило чудову новину щодо цін на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Міненерго повідомило чудову новину щодо цін на газ

Міненерго повідомило чудову новину щодо цін на газ
Джерело:  online.ua

Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель заявив, що Кабмін знизить ціну на газ для населення на опалювальний період (до 1 травня) на 7% у порівнянні з минулим роком. Про це він повідомив у своїх соцмережах, передає ONLINE.UA.

"Уряд захищає людей від коливання ціни на газ взимку. Запаси, які є в газосховищах, та підготовка по інших видах палива дозволяють нам запропонувати так звану страхову ціну. Ціну, яка навіть менша, ніж у попередньому кварталі 2019 року", - наголосив Оржель.

За його словами, Кабмін хоче захистити людей від коливань ціни на газ взимку.

Варто зазначити, що український уряд в найближчому часі планує ухвалити рішення про запровадження страхової ціни на газ для населення, яка діятиме з 1 січня 2020 року.

Також раніше керівництво НАК "Нафтогаз" припустило можливість альтернативної сплати заборгованості з боку російського "Газпрому".

Як повідомляв ONLINE.UA, представництво "Нафтогаз"  заявило про відправку пропозицій щодо нового контракту  на газовий транзит "Газпрому". Київ нагадав російській стороні про необхідність укладення нового договору за європейськими правилами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?