Мінфін назвав орієнтовну дату відкриття метро на Троєщину
Категорія
Україна
Дата публікації

Мінфін назвав орієнтовну дату відкриття метро на Троєщину

Мінфін назвав орієнтовну дату відкриття метро на Троєщину
Джерело:  online.ua

Запуск руху потягів метрополітену у віддалені райони Києва, наприклад — у бік мікрорайону Троєщина, став давньою темою обговорення на рівнях керівництва столиці чи центрального українського уряду. Як уточнили у Міністерстві фінансів, станом на 22 березня робота з прокладання такого шляхопроводу все ще триває. Заступник голови відомства Олександр Кава наголосив, що нові відповідні станції можуть перевозити пасажирів вже до 2024 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал “Дом”.

За його словами, у первинному вигляді проєкт включає дві станції на Правому березі Дніпра та ще одну на Лівому. Головною перешкодою для будівництва була неготовність Подільсько-Воскресенського мостового переходу, однак наразі його спорудження знаходиться на завершальній стадії.

“Раніше головною перешкодою для будівництва моста на Троєщину була відсутність моста, Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Зараз будівництво основної частини моста вже майже закінчено. Тепер міська влада має можливість починати будувати лівобережні та правобережні підходи цього мосту”, - наголосив Кава.

Передбачається, що станція “Суднобудівна” знаходитиметься на Рибальському острові, “Труханів острів” в однойменній локації, а на Лівому березі працюватиме станція “Затока Десенка”. Подальший проєкт включає ще одну станцію на Лівому березі - “Райдужна”, а також ще дві на Правому (“Подільська” з пересадкою на “Тараса Шевченка” та “Глибочицька” з пересадкою на “Лук’янівську”).

Кава зауважив, що Києву може допомогти фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку. Наразі з цього приводу український уряд веде переговори з мерією.

“Якщо міська влада спрацює, Мінфін їй допоможе в цьому. Думаю, що до 2024 року є всі шанси запустити першу пускову ділянку... Зараз це не фантастика, якщо міська влада дійсно буде докладати зусиль”, - додав заступник міністра.

Як повідомляв ONLINE.UA, незабаром у Києві стане чинним рішення про посилення карантину через надзвичайно загрозливе поширення коронавірусу COVID-19. Оголошений Київською міською державною адміністрацією режим не передбачає блокування громадського транспорту, однак у мерії допустили певні обмеження. Заступник мера Володимир Бондаренко стверджує, що перш за все йдеться про скорочення допустимої кількості пасажирів у підземці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?