Мінфін планує суттєво збільшити суму прожиткового мінімуму
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінфін планує суттєво збільшити суму прожиткового мінімуму

Мінфін планує суттєво збільшити суму прожиткового мінімуму
Джерело:  ЛІГА.net

Міністерство фінансів планує значно підвищити розмір прожиткового мінімуму, починаючи з наступного бюджетного року. Про це сьогодні в ефірі телеканалу «112 Україна» заявила представник уряду у Верховній Раді Ірина Верещук, повідомляє ONLINE.UA з посилання на "Ліга".

За словами чиновниці, на сьогодні прожитковий мінімум становить 2227 грн, однак вже в 2020 році він може зрости до 4500 грн.

«Пані Маркарова сказала, що вони знають, як зробити так, щоб протягом 2020 року цей показник виріс майже вдвічі. Прем’єр поставив амбітне завдання – збільшити до 4500 грн», – заявила Верещук у кулуарах парламенту.

Про намір підвищити прожитковий мінімум 20 вересня заявила Оксана Маркарова – чинний міністр фінансів України. Цю заяву вона оприлюднила під час представлення у Верховній Раді проекту закону про державний бюджет. За словами очільниці Мінфіну, уряд планує переглянути розмір прожитковий мінімум, наблизивши його до реальних показників.

Нагадаємо, що кілька днів тому стало відомо, що згідно проекту бюджету мінімальна зарплата в Україні з 1 січня 2020 року теж суттєво зросте. Вона буде збільшена на 550 гривень – до рівня 4723 гривні. Станом на сьогодні мінімальна зарплата в Україні становить 4173 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?