Мінфін пояснив, що чекає на бюджет України без траншів МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінфін пояснив, що чекає на бюджет України без траншів МВФ

Мінфін пояснив, що чекає на бюджет України без траншів МВФ
Джерело:  NV

У Міністерстві фінансів передбачають, що державний бюджет України на 2021 рік доведеться переглянути, якщо не буде узгодження нових траншів. Такий сценарій у разі відсутньої співпраці з Міжнародним валютним фондом описав голова відомства Сергій Марченко. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо НВ".

 За словами міністра, під час підготовки проєкту бюджету посадовці частково орієнтувалися на надходження траншевих грошей.

"Без такої співпраці стане питання перегляду бюджету... Ми будемо пропонувати, звичайно, ключовий сценарій — співпраця з МВФ. Але ми готові до будь-яких ситуацій", - пояснив Марченко.

Він стверджує, що на 2021 рік показники погашення державного боргу встановили на рівні 468 мільярдів гривень. Сума обслуговування досягає 159 мільярдів гривень.

"На сьогодні у нас достатньо на Єдиному казначейському рахунку, щоб розплатитися з боргами. Але нам для цього необхідна співпраця з МВФ", - додав Марченко.

Нагадаємо, в українському уряді розраховували на отримання другого та, ймовірно, третього траншів за програмою співпрацю з МВФ stand-by ще 2020 року. Цього не сталося навіть попри роботу місії фонду в Києві.

Наразі відповідні контакти тривають, у середини січня представники Кабміну відновили зустрічі з експертами фонду для обговорення усіх важливих питань, що необхідно, аби встановити — чи отримає українська сторона наступні транші.

Як повідомляє ONLINE.UA, Сергій Марченко звернув увагу усіх українців на те, що Міжнародний валютний фонд уважно стежить за ситуацією навколо українських тарифів на газ для населення. Окрім того, він наголосив, що наразі керівництво МВФ занепокоєне планами Кабінету міністрів знизити ціну на блакитне паливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?