Мінімалка для України: як прожити, порівняння з Європою
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

Мінімалка для України: як прожити, порівняння з Європою

На правах реклами

Мінімалка для України: як прожити, порівняння з Європою
Джерело:  online.ua

Нижчу межу вартості робочої сили характеризує мінімальна заробітна плата. Це своєрідна соціальна гарантія, якої повинні дотримуватися роботодавці. Не можна встановлювати межу зарплати нижче мінімального рівня. Дорослому працездатному громадянину повинно вистачати цих грошей на задоволення стандартних фізичних і соціальних потреб в розрахунку на одну людину. Розмір оплати праці не може опускатися нижче планки прожиткового мінімуму.

Україна і країни Європи в 2019 році: розмір мінімалки

При визначенні цієї величини держави враховують ряд факторів. Це ціни, рівень безробіття, темпи інфляції, виробничі показники. На території України розмір мінімалки становить 4 173 гривні, що майже на 11% більше торішнього значення.

Серед європейських держав «похвалитися» найменшим МРОТ може Болгарія. Станом на 1 січня 2019 року він становив всього 286 євро. Розглянемо показники інших країн:

  • Словаччина - 480 євро;

  • Хорватія - 462;

  • Польща - 503;

  • Португалія - 677;

  • Іспанія - 859;

  • Словенія - 843.

Гранично високі значення МРОТ демонструють Люксембург (2071 євро), Ірландія (1614), Голландія (1578). Ненабагато відстає від лідерів і Франція з 1 498 євро. Якщо перевести 4 173 гривні в європейську валюту, отримаємо 150,8 одиниць. Кардинальна різниця в мінімалки вимагає від українців пошуку додаткових заробітків.

Спеціалізований сервіс Kabanchik.ua працює в найбільших містах країни. З його допомогою експерти в різних сферах діяльності можуть знайти завдання від замовників і виконати їх за зазначену суму. Гідна робота на Кабанчике є завжди, тому ви можете збільшити свої доходи за рахунок надання тієї чи іншої послуги. Щодня створюється близько 3 000 завдань для виконавців. Сервіс працює з 100 000 кваліфікованих фахівців.

Як прожити на мінімалку

Знімати житло з друзями і обмінюватися речами - відмінний варіант для молоді, яка намагається вижити на мінімальну оплату праці. Цей метод дозволить заощадити на покупках і послугах ЖКГ. Рекомендується формувати невеликі грошові та продуктові «заначки». Вибираючись в магазин, потрібно складати два списки: обов'язковий і з товарами, на яких можна заощадити. Не варто нехтувати допомогою сільських родичів, що пропонують продукти з городу.

Не впадаючи в паніку через відсутність грошей, потрібно продовжувати вдосконалюватися, займатися самоосвітою. Це призведе до позитивних результатів в майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?