Мінінфраструктури уточнило, що буде з транспортом під час локдауну
Категорія
Політика
Дата публікації

Мінінфраструктури уточнило, що буде з транспортом під час локдауну

Мінінфраструктури уточнило, що буде з транспортом під час локдауну
Джерело:  online.ua

Упродовж всього січневого локдауну в Україні не блокуватимуть громадський транспорт. Міністерство інфраструктури пояснило, як функціонуватиме пасажирський рух. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра Владислава Криклія.

За його словами, карантин фактично не стосується внутрішнього та міжміського сполучення, а також авіарейсів.

Усі маршрутки, тролейбуси, трамваї, залізниця, перевозитимуть пасажирів відповідно до кількості сидячих місць у салонах.

Для виїзду за кордон необхідно буде враховувати місцеві правила для в'їзду українців.
Нагадаємо, кілька останніх тижнів на рівні уряду обговорювали нові обмеження, які вводитимуть для боротьби проти коронавірусу COVID-19. Посадовці обрали сценарій січневого жорсткого карантину, який не торкається різдвяних та новорічних свят.

З 8 до 24 січня по всій Україні будуть закриті бари, розважальні заклади, кінотеатри, спортивні клуби, басейни, фітнес-центри, салони краси й ТРЦ. Ресторани й кафе працюватимуть у режимі на виніс. Також функціонуватимуть продуктові магазини, аптеки, готелі. Серед освітніх закладів закриють на канікули всі, окрім дитячих садків.

Як повідомляв ONLINE.UA, згодом очільник уряду Денис Шмигаль озвучив важливе попередження усім українцям: за його словами, у разі погіршення ситуації з коронавірусом локдаун можуть ввести невідкладно — у будь-який момент.

За даними МОЗ, у новорічну ніч заклади харчування зможуть працювати до 01:00. Натомість в інші дні січневого локдауну закладам дозволили працювати до 23:00, однак розрахункові операції можна проводити до 22:00.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?