Міністр назвав велетенські зарплати голів "Укрзалізниці" і "Електротяжмашу"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Міністр назвав велетенські зарплати голів "Укрзалізниці" і "Електротяжмашу"

Міністр назвав велетенські зарплати голів "Укрзалізниці" і "Електротяжмашу"

Зарабітна платня нового голови правління ПАТ "Українська залізниця"  («Укрзалізниця») складатиме до 1,5 мільйона доларів на рік, а голова держкомпанії "Електротяжмаш"  отримуватиме до 600 тис. доларів на рік за умови виконання ними ключових показників роботи підприємств.

Про це заявив міністр економічного розвитку України Айварас Абромавичус, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНИАН.

"Зарплата керівника "Укрзалізниці" може досягати 1,5 млн доларів на рік. 25% від цієї суми — фіксована заробітна платня, а решта — лише якщо будуть результати», — зазначив він.

Крім того, за словами міністра, зарплатня голови "Електротяжмашу" складе близько 600 тис. доларів на рік.

«Постійний його оклад складе 150 тис. доларів на рік, тобто понад 10 тис. доларів на місяць", — сказав Абромавичус, додавщи, що цих грошей достатньо "для життя" в українській столиці.

При тому він підкреслив, що призначення цих менеджерів повинно відбутися в найкоротші терміни.

"Це якісні кандидати. Все, що їм потрібно — лиш політична підтримка. Потрібно призначити цих керівників на засіданні уряду найближчим часом. Якщо наступний прем'єр-міністр захоче показати свої реформаторські наміри — це його перший шанс", — сказав Абромавічус.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше Номінаційний комітет при Минекономіки рекомендував призначити поляка Войцеха Балчуна і француза Жана-Андре Барбозу на керівні посади в "Укрзалізниці" і "Електротяжмаші" відповідно.


Також нагадаємо, що Росія має потенціальну можливість арештувати майно "Укрзалізниці" для погашения $3 млрд боргу колишнього президента України Віктора Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?