Міністр оборони розкрив деталі сьомий хвилі мобілізації
Категорія
Культура
Дата публікації

Міністр оборони розкрив деталі сьомий хвилі мобілізації

Міністр оборони розкрив деталі сьомий хвилі мобілізації

Міністр оборони України Степан Полторак розповів про терміни і масштаби  сьомої хвилі мобілізації.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.


"У нас зараз звільняється 45 тисяч особового складу. Навіть якщо буде необхідність у мобілізації, ця цифра може бути 10-12 тисяч, тобто в рази менше, ніж була раніше", - сказав Полторак в Харкові.


Якщо буде оголошена сьома хвиля мобілізації, вона за планом пройде в березні-квітні 2016 року. Проведення мобілізації буде залежати від обстановки на лінії зіткнення. На думку Степана Півторака, згодом, якщо не буде активних військових дій, можна буде відмовитися від проведення мобілізації.


"Але на випадок відкритої агресії і широкомасштабних бойових дій всі країни світу завжди вдаються до мобілізації. Від цього ніхто відмовитися не може. Тому що одна контрактна армія, тільки за рахунок контрактників, ми завдання щодо захисту країни виконати не зможемо. Але це буде тільки тоді , коли буде різке загострення обстановки", - підкреслив міністр оборони.


Також, за словами Степана Півторака, після підвищення матеріального забезпечення українських військовослужбовців кількість бажаючих служити за контрактом різко збільшилася.


"Якщо раніше ми набирали в місяць 200-300 контрактників, то тільки за цей місяць, коли ми отримали перше (підвищене) грошове забезпечення, записалися в армію 9 тис осіб. 7 тис осіб ми закликали вже", - прокоментував міністр.


Як повідомляв ONLINE.UA, на території окупованого півострова  Крим оголошено мобілізацію резервного складу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?