Міністр юстиції розповів про боротьбу за повернення вкрадених з України грошей
Категорія
Політика
Дата публікації

Міністр юстиції розповів про боротьбу за повернення вкрадених з України грошей

Міністр юстиції розповів про боротьбу за повернення вкрадених з України грошей
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства юстиції України  Павло Петренко  розповів про відвідування ним сесійної групи "Переслідування корупції і повернення викрадених активів".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра.


На думку Петренка, питання повернення викрадених корупціонерами коштів є актуальним для України, оскільки представники колишньої влади перед втечею з країни привласнили мільярди гривень.


"Ми вже прийняли ряд законів, які забезпечили правоохоронні органи новими інструментами конфіскації. Однак на часі прийняття ще однієї ініціативи – конфіскації у цивільному порядку. На жаль, Парламент не може знайти в собі волю і проголосувати за відповідний закон, який дозволить повернути до держбюджету 50 млрд грн, заарештованих на рахунках Януковича", - написав глава Мін'юсту.


Читайте також: Петренко розповів, як Україна бере участь в важливому міжнародному проекті


"У той же час ми маємо і позитивні новини. Вже незабаром почне роботу Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Аналогічні органи функціонують фактично в кожній європейській країні і дають можливість партнерам з інших країн оперативно отримувати інформацію про майно та інші активи підозрюваного в тій чи іншій країні", - підкреслив Павло Петренко і оприлюднив фотографії з відвіданого заходу.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Міністерстві юстиції України відзвітували за виконану в листопаді роботу.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?