Міністра культури Кириленка звинуватили у брехні: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Міністра культури Кириленка звинуватили у брехні: опубліковано відео

Міністра культури Кириленка звинуватили у брехні: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Музичний продюсер Вадим Лисиця розповів про ініціативу Міністерства культури впровадити квоти на україномовний продукт на радіостанціях і заявив, що зловив міністра культури В'ячеслава Кириленка на брехні.
Про це він розповів у відеоблозі для ONLINE.UA.
"На сайті Міністерства культури було запрошення, просто про нього не знав ніхто, крім сайту Міністерства культури. Про це дізнався Радіокомітет. Глава Радіокомітету встигла повідомити за день до самого заходу тим людям, які зацікавлені, які в цьому брали участь, які підтримували, в тому числі і мені. У мене була можливість під'їхати туди, у деяких - як виявилося, у більшості - її не виявилося...", - розповів він.
"Значить, практично вийшло так, що висловитися по суті нам не дали, пояснити позицію нам не дали. Показати реальний фактаж всього того, що відбувається на FM-станціях в Україні, теж не надали нам можливості. Тому діалогу не вийшло взагалі, в принципі. Відносно того, хто там був, там були, дійсно, деякі артисти, яких я побачив перший раз в житті. Ось, виявляється, вони існують давно, і на мій превеликий сором, я просто не знав, хто це", - продовжив Лисиця.
"Виявилося, що це люди, які взагалі на радіо не грають, вони пишуть етнічну музику, вони займаються реально благою справою - піднімають дуже древні пласти музичні, там, 1600 року, 1500 року. Саме української музики, яка була на території України. Вони знаходять, вони цю справу відтворюють, вони цю справу записують. Але я взагалі не розумію, яке відношення це має до FM-станцій", - говорив він.
"Коли я туди тільки зайшов, я якраз потрапив на момент, коли Дроздов Віталій збирався зробити доповідь щодо того, як реально йдуть справи на ринку FM-станцій, як кількість і частка музики україномовної зараз збільшується, з роками, від самого початку незалежності України. Прямо графіки, прямо розписано, є імена, пісні і так далі. Все це він готував спеціально, тобто, ціла презентація", - розповів Лисиця.
"Коли він устав і почав це робити, українські "активісти" почали затикати йому рот, мовляв, ти білорус, мовляв, ти говориш на мові ворогів, типу чого ти там устав тощо. Досить агресивно, досить голосно. Я, природно, обурився, кажу, хлопці, але ми ж за діалог, ми ж хочемо всі сторони послухати. І теж, спочатку нормально про це почав говорити, але потім все-таки людей емоції переповнили, вони перекинулися і на мене в підсумку...", - заявив Вадим.
"У підсумку, на наступний день, ми всі побачили пост Міністерства культури, новина про те, що нібито усі провідні артисти України підтрімалі пропозіцію міністра культури Кириленка. Але це брехня, це брехня. І я свідчу про те, що міністр бреше", - резюмував він.



Повний текст блога  читайте на ONLINE.UA: Честно об украинской музыке и квотах на радио.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?