Міністри оборони НАТО зробили спільну заяву через загрозу РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Міністри оборони НАТО зробили спільну заяву через загрозу РФ

Міністри оборони НАТО зробили спільну заяву через загрозу РФ
Джерело:  online.ua

Міністри оборони НАТО на засіданні в Брюсселі оголосили спільну заяву щодо агресії РФ проти України. Вони закликали Москву до деескалації.

Джерело: заява міністрів НАТО

НАТО закликало РФ вибрати шлях дипломатії

Міністри оборони НАТО заявили, що серйозно стурбовані масштабним, неспровокованим і невиправданим нарощуванням російської армії в Україні та навколо неї та в Білорусі.

Ми наполегливо закликаємо Росію вибрати шлях дипломатії, негайно припинити нарощування та вивести свої сили з України відповідно до своїх міжнародних зобов’язань. Ми залишаємось відданими нашому подвійному підходу до Росії: сильне стримування та оборона в поєднанні з відкритістю до діалогу, - сказали міністри.

У заяві зазначено, що дії Росії становлять серйозну загрозу євроатлантичній безпеці. Через це НАТО заявило про розгортання додаткових сухопутних сил у східній частині Альянсу, а також додаткових морських та повітряних засобів.

Міністри підкреслили, що вони об’єднані, щоб захищати один одного. Також вони запевнили у відданості НАТО основоположним принципам, що лежать в основі європейської безпеки, включно з тим, що кожна країна має право обирати власні заходи безпеки.

Ми наполегливо закликаємо Росію відповісти взаємністю і вибрати дипломатію та деескалацію, - зазначили міністри.

Єнс Столтенберг (фото — nato.int)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час прес-конференції в штаб-квартирі військового альянсу після переговорів з міністрами оборони сказав журналістам, що НАТО розглядає можливість розташування подальших бойових груп, щоб доповнити чотири групи в Естонії, Латвії, Литві та Польщі на чолі з Великою Британією, Канадою, Німеччиною та США.

Столтенберг сказав, що французький уряд запропонував очолити бойову групу в Румунії, додавши:

Протягом кількох тижнів ми отримаємо пораду від військових командирів, після чого приймемо рішення.

Такий розвиток подій може завдати шкоди Москві, але це також буде розглядатися як попередження Кремля, що агресія останніх місяців буде винагороджена подальшою присутністю НАТО в Центральній та Східній Європі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?