Мінкульт більше не купуватиме тварин для державних цирків
Категорія
Україна
Дата публікації

Мінкульт більше не купуватиме тварин для державних цирків

Мінкульт більше не купуватиме тварин для державних цирків
Джерело:  online.ua

Засновник руху UAnimals Олександр Тодорчук повідомив, що Міністерство культури припиняє придбання нових тварин для державних цирків. Невдовзі буде створено робочу групу, яка має якомога швидше розробити план виведення тварин із державних цирків, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що зоозахисник провів зустріч з міністром культури Володимиром Бородянським та детально обговорив усі ці питання. Як відомо, наразі в Україні діє 7 державних цирків: у Києві, Львові, Харкові, Кривому Розі, Дніпрі, Запоріжжі та Одесі.

"Вони залишаються епіцентром циркової експлуатації", - пише Тодорчук.

В деяких містах, зокрема, й у Києві, діє заборона на використання тварин у пересувних цирках. Окружний адміністративний суд Одеси нещодавно заборонив використовувати тварин в цирку. Це перший випадок в Україні.

Варто зазначити, що саме через жорстоке поводження та умови життя, у тварин починаються психічні розлади: вони сидять у кутку чи розгойдуються зі сторони в сторону, можуть стати агресивними чи навпаки, занадто в‘ялими, тому власники цирку використовують навіть транквілізатори, аби контролювати поведінку тварин.
Як повідомляв ONLINE.UA, у США на шоу Cirque du Soleil під час виступу з великої висоти впав акробат Янн Арно, внаслідок чого отримав травми, несумісні з життям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?