Мінкульт оцінив стан культурних пам'яток у Лаврі — фото
Категорія
Культура
Дата публікації

Мінкульт оцінив стан культурних пам'яток у Лаврі — фото

Мінкульт оцінив стан культурних пам'яток у Лаврі — фото
Джерело:  online.ua

Комісія Мінкульту завітала до Києво-Печерської Лаври для оцінки стану культурних пам’яток. На світлинах видно, що приміщення занедбані, в них зберігали сміття та мотлох.

Джерело: Олександр Ткаченко

Який стан культурних пам’яток у Києво-Печерській Лаврі

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив, що комісія Мінкульту відвідала приміщення Києво-Печерької Лаври з метою огляду її культурних пам’яток.

Фото: t.me/otkachenkokyiv

За його повідомленням, було оглянуто три пам’ятки. Дві з них мають національне, а одна — місцеве значення.

Мінкульту вдалося оглянути: майно корпусу 37, 37-а, 38 – Галерея до Ближніх печер, Дзвіниця на Ближніх печерах, а також вхід до Галереї Ближніх печер.

 Двері будівель були зачинені, тому у присутності в.о. Генерального директора Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” та його заступника із застосуванням відповідних засобів усе ж було забезпечено доступ Комісії до приміщень.

 Вказані об'єкти, які є пам'ятками архітектури національного значення та місцевого, а також складовими пам'ятками національного значення Ансамбля Києво-Печерської Лаври та об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, знаходяться у занедбаному стані

Фото: t.me/otkachenkokyiv

Фото: t.me/otkachenkokyiv

Стан об'єктів видно на фото. Крім того, ознак вжиття орендарем протипожежних заходів не зафіксовано, – написав Ткаченко.

Мінкульт шокований станом Лаври після перебування УПЦ МП

Міністерство культури та інформаційної політики повідомило, 12 квітня, комісія розпочала перевірку Києво-Печерської лаври.

Вона була вражена наслідками користування Києво-Печерською Лаврою представниками УПЦ МП та хоче відкрити кримінальне провадження.

Тоді було зафіксовано злочин за “Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?