Мінкульт зафіксував 242 воєнних злочини росіян проти культурної спадщини
Категорія
Культура
Дата публікації

Мінкульт зафіксував 242 воєнних злочини росіян проти культурної спадщини

Мінкульт зафіксував 242 воєнних злочини росіян проти культурної спадщини
Джерело:  online.ua

Міністерство культури та інформаційної політики станом на 23 квітня зафіксувало 242 епізоди воєнних злочинів російських загарбників проти культурної спадщини України.

Джерело: МКІП

РФ знищує українські культурну спадщину

Міністерство культури та інформаційної політики продовжує фіксувати воєнні злочини росіян проти культурної спадщини. Станом на 23 квітня 2022 року задокументовано 242 епізоди, - повідомили в МКІП.

До переліку пошкоджень об’єктів культурної спадщини постійно додаються нові епізоди. Нещодавно ворожими ракетами обстріляно острів Хортиця в Запоріжжі. До війни музей на острові відновлювали в межах програми «Велика реставрація». Це знакове місце для кожного українця, осередок козацтва.

Також на Київщині пошкоджена будівля початку ХХ ст. – Макарівська публічна бібліотека. На Харківщині через обстріли пошкоджено старовинний Будинок вчителя 1925 року та ще, на жаль, багато історичних пам'яток.

Фото - Мінкульт

Ворог обирає цілі, щоб реалізувати свою основну мету – знищити осередки української культури. Загалом злочини росіян проти культурної спадщині в Україні зафіксовані в 11 областях України та в м. Києві, - йдеться у повідомленні.

Найбільше руйнувань зазнала культурна спадщина в Харківській області – 84 епізоди, в Донецькій – 45, в Київській – 38, в Чернігівській – 24, в Луганській – 17, в Сумській – 14. По 5 епізодів зафіксовано в Запорізькій, Житомирській областях та м. Києві, по 1 епізоду в Дніпропетровській та Миколаївській областях, а також 3 епізоди в Херсонській.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?