Міноборони Британії відреагувало на погрози Путіна після рішення щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Міноборони Британії відреагувало на погрози Путіна після рішення щодо України

Міноборони Британії відреагувало на погрози Путіна після рішення щодо України
Джерело:  online.ua

В Міністерстві оборони Британії заявили, що Росія “свідомо дезінформує” щодо снарядів зі збідненим ураном, які Велика Британія надішле Україні. Там додали, що снаряди не мають нічого спільного з ядерною зброєю.

Джерело: Sky News

Навмисна дезінформація РФ

За заявою Міноборони Британії, Путін “навмисно намагається дезінформувати”, публічно критикуючи рішення Британії відправити в Україну боєприпаси, що містять збіднений уран.

Путін на пресконференції з Сі Цзіньпіном 21 березня заявляв, що Москва відреагує, якщо Великобританія зробить такий крок, який, на його думку,нібито означає перехід Заходу на постачання Києву зброї, що містить ядерні компоненти.

Боєприпаси зі збідненим ураном

Міністерство оборони Британії підтвердило, що надішле в Україну такі снаряди, додавши, що британська армія використовувала цей матеріал у своїх снарядах “десятиліттями”.

Це стандартний компонент і не має нічого спільного з ядерною зброєю або можливостями. Росія це знає, але свідомо намагається дезінформувати, — йдеться в заяві.

За словами Міністерства, снаряди є “високоефективними” для ураження сучасних танків і бронетехніки.

Там додали, що наукові дослідження показують, що будь-який вплив на здоров’я людей і навколишнє середовище від використання боєприпасів зі збідненим ураном “ймовірно, буде низьким”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?