Міноборони Данії звинуватило Росію в хакерських атаках
Категорія
Світ
Дата публікації

Міноборони Данії звинуватило Росію в хакерських атаках

Міноборони Данії звинуватило Росію в хакерських атаках

Російські хакери два роки отримували інформацію з електронних поштових скриньок співробітників Міністерства оборони Данії, які не мали достатнього рівня захисту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Найстаріша датська газета Berlingske цитує доповідь датських спецслужб, в якій говориться, що злом скриньок відбувався в 2015 і 2016 роках.

"Це точно контролюється. Це не дрібні хакерські групи, що роблять зломи заради розваги. Це пов'язано з розвідкою або центральними елементами російського режиму", - заявив після ознайомлення з доповіддю міністр оборони Данії Клаус Йорт Фредеріксен.

Читайте також: У Британії допустили втручання російських хакерів в референдум щодо Brexit

Згідно з даними газети, хакерська група, що стоїть за атаками на Міноборони Данії, - це підконтрольна владі РФ група Fancy Bear. Саме її звинувачують у зломі серверів американської Демократичної партії під час передвиборної кампанії в США.

"Інформація, вивуджена з поштових скриньок, може служити цілям вербування, шантажу або подальших розвідувальних дій", - цитує газета доповідь спецслужб. Видання зазначає, що в даний час "дірки" в системах безпеки залатані.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що Міністерство юстиції США планує висунути перше в історії звинувачення в кібер-злочинності чотирьом росіянам, в тому числі й представникам ФСБ Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?