Міноборони нарешті розповіло про відстрочку призову 18-річним
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони нарешті розповіло про відстрочку призову 18-річним

Міноборони нарешті розповіло про відстрочку призову 18-річним
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що прийом до лав ЗСУ призовників 18- і 19-річного віку буде відбуватися виключно за їхньою згодою. Про це він написав в своїх соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

За словами Загороднюка, Міністерство оборони направило роз'яснювальні листи по регіонах України, де головам призовних комісій всіх рівнів надано рекомендації, як розглядати питання про надання відстрочки від призову 18- і 19-річним юнакам під час проведення призовних кампаній в поточному році.

Міністр підкреслив, що це передбачено українським законодавством, а саме ЗУ Про військовий обов'язок і військову службу.

"Тому, якщо у призовників цієї вікової категорії буде бажання пройти військову службу в такому віці, вони будуть прийняті до лав Збройних Сил України та інших військових формувань. Це буде відбуватися виключно за їхньою письмовою згодою", - додав Загороднюк.

На час проведення призовних кампаній, зазначив він, буде організовано надання консультацій.

Нещодавно також Загороднюк зізнався, що підтримує ідею про скорочення строку призову на військову службу. Він наголосив, що необхідно залучати широкі верстви населення до служби в армії, але така політика ще на стадії розробки.

Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Володимир Зеленський нещодавно підписав указ, який вводить строковий призов для українців з 18 років. До нещодавнього часу чинним було положення про призов у лави ЗСУ з 20 років. Крайній вік для цього залишився незмінним — 27 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?