Міноборони потрапило в скандал з вертольотами для української армії
Категорія
Політика
Дата публікації

Міноборони потрапило в скандал з вертольотами для української армії

Міноборони потрапило в скандал з вертольотами для української армії
Джерело:  ГПУ

Військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом закупівлі Міністерством оборони вертольотів для ЗСУ, які виявилися непридатними до використання у військових цілях.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.
"Відповідно до державного контракту, укладеного між Приватним акціонерним товариством і Міністерством оборони України, для Збройних Сил України закуплено вертольоти, які виявилися непридатними до використання у військових цілях і за своїм технічним станом і обладнанням взагалі не можуть виконувати завдання за призначенням. При цьому посадовими особами військової частини зазначені вертольоти прийняті до експлуатації", - йдеться в повідомленні.
Військовою прокуратурою Херсонського гарнізону Південного регіону України за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) КК України.
Читайте також: У Міноборони розкрита нахабна схема наживи на парашутах
В ході слідства встановлено, що ці самі вертольоти вже були реалізовані Міністерством оборони України даному підприємству в 2010 році як надлишкове військове майно, непридатне до використання. Відзначається, що зазначеними діями державі завдано збитків на суму близько 12, 7 млн ​​грн, а військовим чиновникам загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в Україні розгорається скандал з 59-річним українцем, якого Держприкордонслужба звинуватила у спробі вивезення до Росії секретних креслень Конструкторського бюро Антонов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?