Міноборони пропонує російським солдатам здаватися в полон за винагороду
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони пропонує російським солдатам здаватися в полон за винагороду

Міноборони пропонує російським солдатам здаватися в полон за винагороду
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Олексій Резніков закликав російських окупантів складати зброю та не ризикувати життям, бо втрати особової сили військ РФ на п’ятий день складають 5,3 тисячі військових.

Джерело: Фейсбук Резнікова

Російським солдатам дадуть 5 млн руб, якщо здадуться

Резніков повідомив, що за 4 доби втрати російських окупантів вбитими та пораненими склали понад 5,3 тис. осіб. Сотні солдат та офіцерів ворога опинилися в українському полоні.

Багато з них – зовсім юні. Кремль перетворює їх на злочинців, робить вбивцями. Частину з них обманули, частину зазомбували пропагандою чи залякали. Загалом видно, що мотивація більшості загарбників є невисокою, - зазначив міністр.

За словами міністра, їхня мотивація стає зовсім мізерною, коли вони стикаються з опором наших героїчних захисників і захисниць. І відчувають міць української зброї.

Для України людське життя – найвища цінність. Щоб зберегти життя українців, Міністерство оборони України підтримало ініціативу міжнародної ІТ-спільноти. Вона дуже проста. Ми пропонуємо російським солдатам вибір: загинути на неправедній війні або повну амністію та 5 млн. рублів компенсації. Якщо вони складуть зброю і добровільно здадуться у полон, - запропонував Резніков.

Глава Міноборони повідомив, що кошти для забезпечення цієї акції збирають лідери світової ІТ-індустрії.

Ми пропонуємо російським військовим почати нове життя. Кожен, хто відмовиться бути окупантом, - наблизить мир. Для тих, хто обере шлях окупанта - пощади не буде!, - пообіцяв глава Міноборони.

Варто додати, що за курсом рубля, який постійно падає, 5 млн руб це поки приблизно 50 тис доларів.

Українським військовим будуть щомісяця платити 100 тис грн

Кабмін постановив, що українським військовослужбовцям, які знаходяться на передовій, будуть виплачувати по 100 тис грн на місяць.

Військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів ̶ розмір додаткової винагороди збільшується до 100 000 грн в розрахунку на місяць, пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?