Міноборони РФ заявило про "розробку" в Україні вірусів для зараження росіян
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони РФ заявило про "розробку" в Україні вірусів для зараження росіян

Міноборони РФ заявило про "розробку" в Україні вірусів для зараження росіян
Джерело:  online.ua

10 березня начальник російських військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту заявив, що РФ знайшла докази розробки “біологічної зброї” в Україні за допомогою птахів “під керівництвом США”.

Джерело: РИА Новости

РФ просуває фейки про біолабораторії США в Україні

На брифінгу начальник російських військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту розповів, що в Україні нібито існує проєкт США з вивчення поширення небезпечних інфекцій.

Доказів він не навів, окрім «отриманих з різних джерел свідчень» та певних нечитабельних «документів».

У заяві йшлося про певний проєкт, який реалізувався «за участю лабораторій Києва, Харкова та Одеси» та «був розрахований на період до 2020 року».

Причиною, чому обрали саме територію України, у РФ називають «унікальне географічне положення, де перетинаються трансконтинентальні шляхи міграції» птахів.

Також там заявили, що одним із завдань США та союзників є «створення біоагентів, здатних вибірково вражати різні етнічні групи, зокрема слов'ян».

У США вже відреагували на такі фейкові заяви. Речник Держдепу США Нед Прайс заперечив існування таких лабораторій.

Штати не володіють і не керують жодними хімічними чи біологічними лабораторіями в Україні, вони повністю дотримуються своїх зобов’язань за Конвенціями, і ніде не розробляють і не володіють такою зброєю, — йдеться у заяві.

Нагадаємо, що у Білому домі вважають, що РФ готує провокації з хімічною зброєю в Україні, після того, як та почала звинувачувати у цьому Україну.

Росія має досвід звинувачення Заходу в тих самих злочинах, які вчиняє сама. Ця тактика є очевидною хитрістю Росії, щоб спробувати виправдати подальші навмисні, неспровоковані та невиправдані напади на Україну, — повідомили на урядовому сайті США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?