Міноборони розкрило деталі наступу ЗСУ на Бахмутському й Мелітопольському напрямках
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони розкрило деталі наступу ЗСУ на Бахмутському й Мелітопольському напрямках

Міноборони розкрило деталі наступу ЗСУ на Бахмутському й Мелітопольському напрямках
Джерело:  online.ua

Сили оборони мають успіх в районі Кліщіївки на Бахмутському напрямку та частковий успіх в районах Вербового та Новопрокопівки Запорізької області.

Джерело: заступниця міністра оборони Ганна Маляр

Міноборони розкрило деталі наступу ЗСУ на Бахмутському й Мелітопольському напрямках

Найактивніші бойові дії зараз відбуваються на Бахмутському напрямку. Там тривають наступальні дії на півдні від Бахмута. Гаряче зараз в Кліщіївці та Курдюмівці. В районі Кліщіївки в результаті ведення наступальних (штурмових) дій наші сили оборони мали успіх. Противник безуспішно намагався прорвати нашу оборону в районах Ягідного та Богданівки Донецької області, - зазначила вона.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій, повідомила Маляр.

Маємо частковий успіх в районах Вербового та Новопрокопівки Запорізької області, витісняємо противника із займаних позицій та закріплюємось на досягнутих рубежах, - написала вона.

На Херсонському напрямку українські захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення ворога та наносять ураження по тилах противника.

Заступниця міністра також повідомила, що на півночі у прикордонних з РФ районах противник продовжує утримувати угруповання військ для прикриття державного кордону, а також здійснює активну диверсійну роботу з метою недопущення перекидання українських військ на гарячі напрямки.

Що відбувається в районі Опитного

За інформацією речника пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна, в районі селища Опитне на Донеччині українські військові продовжують роботу зі знищення позицій військових окупаційної російської армії та деокупаціі територій.

Там триває планова бойова робота, тактична ситуація змінюється весь час, і вже про конкретні успіхи ми повідомимо у свій час, — пояснює Штупун.

За його словами, українські військові продовжують рух у напрямку окупованого росіянами Мелітополя.

У той же час військові злочинці армії РФ перекидають резерви і намагаються відновлювати підрозділи, які зазнали численних втрат.

Зокрема, окупанти продовжують марні спроби штурму позицій на правому фланзі угруповання наших бійців, яке діє на Мелітопольському напрямку.

Загарбники також безуспішно намагаються прорвати українську оборону в Донецькій області зокрема в районах Авдіївки, Мар’янки та південніше біля Новомихайлівки.

До того ж, ЗСУ мали успіх в районах південніше та південно-східніше Роботиного. Штупун повідомив, що вони просунулися від 300 до 500 метрів на різних ділянках.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?