Міноборони США представить звіт про закриття в'язниці в Гуантанамо
Категорія
Світ
Дата публікації

Міноборони США представить звіт про закриття в'язниці в Гуантанамо

Міноборони США представить звіт про закриття в'язниці в Гуантанамо

Міністерство оборони США готується представити в Конгресі довгоочікуваний звіт про закриття американської в'язниці в Гуантанамо на Кубі.
Про повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.
"Ми розуміємо, що крайній термін 23 лютого, і це наша мета, яку ми повинні виконати", - повідомив представник Пентагону, капітан Джефф Девіс напередодні.
Президент США Барак Обама планував закрити в'язницю в Гуантанамо після вступу на посаду. Він стверджував, що об'єкт діє як інструмент для залучення ісламських екстремістів, однак тоді його ініціатива зустріла жорстку опозицію в Конгресі. Щоб конгресмени схвалили рішення, Обама повинен визначити, на яких саме інших об'єктах в США можуть бути розміщені в'язні Гуантанамо.
Очікується, що звіт міститиме детальну інформацію про те, скільки коштуватиме переміщення людей в інші в'язниці, наприклад, в Форт Лівенворт в Канзасі.
Тюрма США в Гуантанамо на Кубі була відкрита президентом Джорджем Бушем в 2002 році для розміщення людей, взятих у полон під час війни в Афганістані. Ув'язнених назвали "ворожими бійцями", їм не були забезпечені права, які застосовуються до громадян в США і багато хто з них на роки був засуджений без суду і слідства. Тільки 91 з 780 в'язнів залишаються наразі у в'язниці. Близько 50 з них вважаються дуже небезпечними для звільнення будь-коли.
Раніше повідомлялося, що президент США Барак Обама вперше за 80 років відвідає Кубу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?