Міноборони збирається скоротити список професій жінок для військового обліку
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони збирається скоротити список професій жінок для військового обліку

Міноборони збирається скоротити список професій жінок для військового обліку
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони України ще раз змінить перелік професій, представниці яких мають стати на військовий облік.

Джерело: Фейсбук-сторінка Олександра Завітневича

Що планують робити з переліком професій в Міноборони

Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич ("Слуга народу") повідомив, що список переглянуть.

Зараз усі обговорюють питання призову на військову службу жінок. Прошу не сіяти паніку — жінок не призиватимуть на строкову службу. Військовозобов'язаними представниці визначених спеціальностей та професій стають лише у воєнний час. Зараз мають стати на військовий облік у своїх військкоматах, - зазначив політик.

Завітневич нагадав, що закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового облікуприйняли ще навесні.

На етапі підготовки проекту Закону до другого читання робочою групою у складі представників Міністерства оборони України, СБУ та Служби зовнішньої розвідки були опрацьовані і враховані зауваження Департаменту кадрової політики Міністерства оборони України, які передбачають, що жінки, які мають спеціальність та (або) професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, беруться на військовий облік військовозобов’язаних.

Голова зазначив, що така норма була і раніше, але перелік визначав Кабінет Міністрів, проте він є великим колегіальним органом, а інколи рішення потрібно приймати вже сьогодні. В Законі ж зробили рамку, що цей перелік визначає Міністерство оборони. В результатті список вийшов дуже великим.

Олександр Завітневич обговорив це питання з Міністром оборони Олексієм Резніковим. Вони погодилися, що перелік буде переглянуто в бік зменшення та здорового глузду, бо там є професії, які дійсно не знадобляться Збройним Силам та іншим військовим формуванням.

Але сама ініціатива правильна, країна повинна знати свої резерви, ми повинні бути готовими, бо ситуація зобов’язує, - додав голова комітету.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?