Міносвіти підготувало цікавий сюрприз для школярів
Категорія
Культура
Дата публікації

Міносвіти підготувало цікавий сюрприз для школярів

Міносвіти підготувало цікавий сюрприз для школярів
Джерело:  online.ua

Очільниця Міносвіти Ганна Новосад заявила, що в українських школах дітей вчитимуть медіаграмотності. Про це вона повідомила 25 листопада в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Я вважаю, що певна інформгігієна є надважливою компетентністю, якою повинен володіти кожен, незалежно від віку. Починати зі школи працювати над медіаграмотністю дуже важливо, і ми це зараз вплітаємо під час розробки Державного стандарту базової освіти і також будемо прописувати через освітні програми", - зазначила Новосад.

Чиновниця наголосила, що держстандарт поки допрацьовують і планують презентувати його громадськості на початку наступної весни. Вказано, що це стандарт 5-9 класу нової української школи.

"Ми говоримо про втілення нової української школи, і ми зараз на етапі початкової... Нам ще необхідно 2 роки, щоб довести початкові класи, і з 2022 року у нас йде перший 5-й клас, який буде вчитися за новим стандартом і де буде ця компетентність", - додала міністерка.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Новосад заявила, що  проєкт державного бюджету-2020 закладено 30% гарантованої надбавки за престижність.  На це в уряді додатково виділили 2,2 мільярда гривень. Варто зазначити,що надбавку отримуватимуть вчителі в усіх регіонах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?