Міносвіти пояснило, що буде з навчанням у школах надалі
Категорія
Україна
Дата публікації

Міносвіти пояснило, що буде з навчанням у школах надалі

Міносвіти пояснило, що буде з навчанням у школах надалі
Джерело:  online.ua

У Міністерстві освіти і науки України не бачать підстав для переведення школярів на дистанційну форму навчання. Із заявою виступили на тлі карантину й нагадали, що цього не потребує навіть інші надзвичайні обставини чи тимчасова неможливість відвідування закладів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву відомства.

З відповідним поясненням міністерство виступило через ухвалення Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти.

"Карантин та інші надзвичайні обставини, що тимчасово унеможливлюють відвідування закладів освіти, не потребують переведення учнів на дистанційну форму (і відповідного збору заяв від батьків). За рішенням педради освітній процес продовжується з використанням технологій дистанційного навчання на денній або іншій формі здобуття освіти, на яку учнів зараховано. Саме у такий спосіб може бути реалізовано "змішане навчання", - говориться у заяві.

Особливим питанням стала організація дистанційного навчання осіб, які мають спеціальні освітні потреби, бо для них необхідна підтримка вчителя, а також учнів без доступу до інтернету чи без технічних для того засобів. В останньому випадку необхідно користуватися іншими засобами комунікації.

Також дистанційно ведеться поточне і тематичне оцінювання результатів навчання школярів.

"Якщо з будь-яких причин (незалежно від карантину) батьки ухвалюють свідоме рішення про навчання дитини дистанційно на постійній основі (протягом навчального року), необхідно звернутися до закладу освіти, який надає послуги саме за дистанційною формою здобуття освіти. Такий заклад освіти може бути будь-якої форми власності (державної, комунальної, приватної). Але він повинен мати системотехнічне забезпечення для організації саме дистанційної форми здобуття освіти — комп’ютерне обладнання, програмне забезпечення, електронні освітні ресурси тощо", - зазначили у Міносвіти.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я вважають ймовірним ввести жорсткий карантин у Києві, який передбачуватиме обмеження роботи транспорту. Зокрема, йдеться про обмеження, які торкнуться руху поїздів метро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?