Мінськ адекватно відповість: Лукашенко висунув гучні погрози США
Категорія
Політика
Дата публікації

Мінськ адекватно відповість: Лукашенко висунув гучні погрози США

Мінськ адекватно відповість: Лукашенко висунув гучні погрози США
Джерело:  online.ua

Якщо в Польщі на кордоні з Білоруссю з'являться американські військові бази, то Мінськ адекватно відповість на ці недружні кроки Вашингтона.

З такими погрозами на адресу США виступив президент Білорусі Олександр Лукашенко, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Лукашенко висловив стурбованість тим, що польські політики готові витрачати мільярди доларів на те, щоб розмістити на своїй території американську зброю.

"У Польщі хочуть створити якийсь "Форт Трамп". Звичайно ж, ми не ідіоти, ми на це реагуємо зі своїм головним союзником, з Росією. Ми думаємо про те, як нам протистояти всьому цьому", - заявив Лукашенко.

Білоруський лідер вважає, що Трамп "розмахує ядерними боєголовками", не думаючи про безпеку свого народу.

"Невже Дональд Трамп, роблячи заяву про вихід з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, думає про Білорусь? Він, може, і не знає, що є така Білорусь і що тут мільйони людей, які просто хочуть нормально жити", - обурився Лукашенко.

Він зазначив, що заява Трампа про намір вийти з ракетного договору з Росією є "грою". Але Лукашенко підкреслив, що "навіть розмови на цю тему шкідливі".

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда ще у вересні запропонував розмістити на території своєї країни більше американських військ. Трамп заявив про готовність розглянути питання про розміщення в Польщі постійної військової бази США, в розвиток якої готова вкласти гроші Варшава. Метою розміщення американськіх військ в Польщі є стримування російської агресії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко заявив про готовність контролювати фейкові "вибори" в ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?