"Мінськ" не працює: в ЄС повідомили Україні невтішні новини
Категорія
Політика
Дата публікації

"Мінськ" не працює: в ЄС повідомили Україні невтішні новини

"Мінськ" не працює: в ЄС повідомили Україні невтішні новини
Джерело:  online.ua

Спеціальна радниця високої представниці ЄС з питань зовнішньої політики Федеріки Могеріні Наталі Точчі заявила, що імпульс врегулюванню російсько-українського конфлікту може надати перегляд моделі антиросійських санкцій ЄС, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Вона вважає, що санкції проти Росії потрібно прив'язати не до прогресу у реалізації мінських угод, як зараз, а до дотримання міжнародного права і прав людини. У такому разі рішення щодо продовження старих санкцій і ухвалення нових будуть більш гнучкими (не потребуватимуть консенсусу), а у Москви додасться стимулів знайти компроміс за рамками мінських угод.

На її думку, формат переговорів щодо конфлікту на Донбасі слід переглянути, а мінським угодам - знайти заміну.

"Мінські домовленості створюють замкнуте коло: Євросоюз каже, що Росія не виконує свою частину угоди, а Москва скаржиться на невиконання цих умов Україною, що в результаті веде до бездіяльності", - каже Точчі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 17 червня у Парижі український лідер Володимир Зеленський заявив, що Україна не готова на переговори з сепаратистами, але готова продовжувати роботу в "мінському форматі". Про це він сказав на прес-конференції після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?