Мінські домовленості не працюють, війна буде продовжуватись - Дацюк
Категорія
Політика
Дата публікації

Мінські домовленості не працюють, війна буде продовжуватись - Дацюк

Мінські домовленості не працюють, війна буде продовжуватись - Дацюк
Джерело:  online.ua

Філософ Сергій Дацюк вважає, що війна на Донбасі продовжуватиметься, адже Мінські домовленості не працюють і не виконуються жодною зі сторін.

Про це він сказав у програмі Руденко.ONLINE.UA.

Він заявив, що Мінські домовленості зриває не тільки Росія, але й Україна.

"З простої причини. Ми не бажаємо виконувати (Мінські угоди), тому що вони нас, за великим рахунком, не влаштовують. І якщо навіть президент каже, що, так, будемо виконувати, то є фронт, є оперативна ситуація на фронті, де є наказ, який не змінюється - відповідати. І коли наших вояків провокують, вони відповідають. Відповідно, це можна подавати різним чином - ми ведемо стрілянину, чи ми відповідаємо. Для спостерігачів СММ ОБСЄ не завжди ясно", - сказав Дацюк.

Читайте також: Трамп нагадав Лаврову, що Росія відповідальна за повне виконання Мінських угод

Саме тому він вважає, що мінський формат потрібно змінювати.

"Нас Мінські домовленості не влаштовують, в такому вигляді вони не будуть виконуватись ані Росією, ані Україною. Війна буде продовжуватися. Миру не буде в найближчий час. Вочевидь, потрібні якісь інші домовленості, це не працює", - вважає філософ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія не є стороною Мінських домовленостей, а стороною-гарантом, так само, як і Франція і Німеччина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?