Мінсоцполітики змінює правила призначення пільг і субсидій
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінсоцполітики змінює правила призначення пільг і субсидій

Мінсоцполітики змінює правила призначення пільг і субсидій
Джерело:  online.ua

У Міністерстві соціальної політики виступили з новою пропозицією щодо методики обчислення середньомісячного сукупного доходу сім'ї для надання соціальних послуг. Там пропонують врахувати до доходу грошові перекази з-за кордону.

Джерело: Федерація профспілок України

Нові правила нарахування пільг і субсидій

Так, зараз при обчисленні сукупного доходу сім’ї враховуються доходи у грошовій формі, а також в іноземній валюті, отримані з будь-яких джерел як на території України, так і за її межами.

Проте пропонується додати сюди пункт про грошові перекази, отримані із-за кордону, а також інші доходи, відомості про які отримано від Державної податкової служби України і Пенсійного фонду України, а також доходи, які задекларовано особою.

Проєкт пропонує встановити, що особи не включаються до складу сім’ї отримувача соціальних послуг у випадку, якщо вони фактично не проживають разом.

Це можуть відстежувати на підставі акту обстеження житлово-побутових умов, відомостей з реєстру територіальної громади, що підтверджує відомості про місце проживання (перебування) особи, документально підтверджених даних проживання за іншою адресою (договір оренди майна, відомостей з місця навчання / роботи).

Фото — unsplash.com

Особливості врахування окремих доходів

Також пропонується змінити особливості врахування окремих доходів.

Таким чином, туди можуть додати осіб, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти та протягом періоду, за який враховуються доходи, не отримували стипендії, що документально підтверджено таким закладом освіти – їх середньомісячний сукупний дохід становить 0, а також для осіб, які зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні.

Також пропонується не враховувати до сукупного доходу сім’ї отримувача соціальних послуг пенсію непрацездатного члена сім’ї, у випадку його зайнятості та отримання ним заробітної плати або доходів від підприємницької діяльності та іншої незалежної професійної діяльності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?