Мінцифри анонсувало запуск пілоту е-гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінцифри анонсувало запуск пілоту е-гривні

Мінцифри анонсувало запуск пілоту е-гривні
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров офіційно підтвердив, що його команда має намір запустити пілот е-гривні до кінця 2022 року.

Джерело: YouTube-канал "Бегущий Банкир"

Глава Мінцифри Федоров заявив про запуск пілоту е-гривні

Два тижні тому була зустріч з головою Нацбанку, де наші команди нам презентували дорожню карту, яка вже погоджена і Нацбанком, і Мінфіном, і нами. В цьому році ми запустимо пілот - вже три компанії пішли розробляти електронну гривню. Тобто робити пілоти, кейси - ми будемо обирати, хто найкраще розробить. До кінця року буде пілот - почнемо виплачувати зарплати: ми плануємо в держпідприємстві під Мінцифрою розпочати виплачувати е-гривнею зарплати, - розповів глава Мінцифри.

За його словами, команда міністерства планує створити окремий гаманець. Журналісти поцікавився в урядовця, наскільки цей гаманець буде інтегрований зі світовими системами.

Зараз йде технічна розробка, всі ці можливості вивчаються, дизайниться сама система. Але є команда, є чіткий графік проєкту, в цьому році запустимо пілот. У наступному - хочемо запустити перший реальний кейс з е-гривнею, - відповів Михайло Федоров.

Чиновник також звернув увагу на те, що головна мета його команди - до кінця наступного року повністю відтестувати, відпілотувати, щоб потім запустити це масштабно.

Як уже згадувалося раніше, у Мінцифри мали також намір провести експеримент щодо виплати заробітної плати співробітникам міністерства в електронній гривні.

Керівництво НБУ наразі позитивно оцінює можливість випуску цифрових грошей, які можуться стати рівноцінним еквівалентом звичайної фіатної гривні.

Окрім того, нещодавно регулятор представив результати опитування учасників ринку щодо потенційного попиту на цифрову валюту центрального банку - е-гривню та можливих варіантів її використання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?