Мін'юст ухвалив важливе рішення щодо незаконно засудженого Росії українця
Категорія
Політика
Дата публікації

Мін'юст ухвалив важливе рішення щодо незаконно засудженого Росії українця

Міністерство юстиції України
Мін'юст ухвалив важливе рішення щодо незаконно засудженого Росії українця

Міністерство юстиції України має намір вимагати від Росії передачі незаконно засудженого українця Валентина Виговського.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мін'юсту.
Вимога про передачу укладеного було заявлено на підставі Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року.
Мін'юст направив відповідні документи в Дарницький районний суд Києва, щоб привести у відповідність з українським законодавством вирок російського суду, яким було засуджено Виговського.


Читайте також: Спочатку просто били: Афанас'єв детально розповів про тортури у путінській тюрмі
Після отримання копії ухвали суду Мін'юст скерує в Росію інформацію про прийняте рішення. Після цього, при наявності згоди всіх сторін, повинна відбутися передача ув'язненого.
У Мін'юсті відзначили, що ці дії стали можливі після того, як 4 квітня в Міністерство юстиції надійшло звернення Петра Виговського з проханням вирішити питання про передачу його сина Україні.
Зазначимо, що Валентин Виговський у вересні 2014 року був незаконно затриманий на території окупованого Криму і звинувачений у шпигунстві.
У грудні 2015 року його засудили до 11 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Справа українця засекречено, з його адвоката Іллі Новікова була взята підписка про нерозголошення. Українець відбуває покарання в колонії в Кірово-Чепецке (Кіровська область).
Як повідомляв ONLINE.UA раніше  колишній український бранець Кремля, Генадій Афанас'єв, розповів про жахливі тортури, яких зазнав Виговський у російській тюрмі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?