Мін'юст запускає нову систему, яка допоможе власникам нерухомості
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мін'юст запускає нову систему, яка допоможе власникам нерухомості

Мін'юст запускає нову систему, яка допоможе власникам нерухомості
Джерело:  online.ua

У ході сьогоднішнього засідання Кабінет міністрів підтримав ініціативу Міністерства юстиції, яка дає можливість запустити систему інформування українських громадян про будь-які реєстраційні дії, що здійснюються з їх нерухомістю, а також повідомляти власникам про те, хто з користувачів реєстру цікавився їхнім майном.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства юстиції.
"Нещодавно Верховна Рада ухвалила розроблений Міністерством юстиції антирейдерський закон, покликаний встановити жорсткі механізми боротьби з рейдерством. Серед новацій законопроекту - запуск системи СМС-інформування про будь-які зміни, які відбуваються в реєстрі, шляхом СМС. Сьогодні ми виносимо на розгляд уряду акт, який передбачає імплементацію цієї ініціативи", - зазначив міністр юстиції Павло Петренко.
Він також повідомив, що, крім інформації про реєстраційні дії, користувачі завдяки СМС зможуть в режимі реального часу дізнаватися про те, хто цікавився їхньою власністю.
За словами глави Мін'юсту, щоб скористатися новою послугою, треба зробити всього 3 прості кроки. Перший з них полягає в отриманні реєстраційного номера об'єкту нерухомості. Він зазначений в реєстраційних документах та безпосередньо в реєстрі. Другий крок - відкрити кабінет власника майна на сайті реєстру і там поставити майно на відповідний контроль. Третій крок - вказати номер телефону, куди будуть приходити повідомлення.
"Цей сервіс буде дуже зручним для наших власників нерухомого майна, адже їм не знадобиться ходити до реєстратора і витрачати час, щоб отримати інформацію", - додав міністр юстиції.
Петренко уточнив також, що поки антирейдерський закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо впровадження європейських стандартів захисту прав власності та економічних інтересів громадян та інвесторів" (№5067) очікує набуття чинності, система СМС-повідомлень працюватиме в форматі пілотного проекту в тестовому режимі.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?