Мін'юст зробив важливу пропозицію щодо електронних декларацій
Категорія
Політика
Дата публікації

Мін'юст зробив важливу пропозицію щодо електронних декларацій

Міністерство юстиції України
Мін'юст зробив важливу пропозицію щодо електронних декларацій

У Мін'юсті України, на чолі з Павлом Петренком, заявили, що НАЗК поставило їм нереальні терміни перевірки електронних декларацій, і запропонували їх змінити.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мін'юсту.
Міністерство юстиції пропонує Національному агентству із запобігання корупції привести текст рішення про затвердження порядку перевірки факту подання декларацій у відповідність з вимогами закону.
Оскільки в цьому рішенні прописані тимчасові рамки, яких може бути недостатньо для перевірки державними органами більше 100 000 декларацій.
"У понеділок, 7 листопада, пізно ввечері Міністерство юстиції отримало для реєстрації текст порядку перевірки факту подання декларацій державними органами і відповідне рішення НАЗК про його затвердження. Мін'юст не має ніяких претензій до тексту самого порядку. Однак рішення, яким НАЗК затвердив вищезгаданий документ, містить спеціальну норму, згідно з якою термін перевірки факту подання електронних декларацій 2015 року державними органами почався з моменту закінчення терміну подачі декларації, тобто з 31 жовтня. Таким чином, в Міністерство юстиції на державну реєстрацію був представлений документ, який передбачає проведення перевірки в термін, відлік якого почався ще до подачі документа на реєстрацію до Мін'юсту. Відповідно вже в наступну п'ятницю всі органи державної влади повинні перевірити факт подачі більше 100 000 декларацій", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Стало відомо, хто з української влади виправив декларації: з'явилася інфографіка

"На думку Мін'юсту, зазначення терміну, який на момент подачі електронних декларацій вже почав спливати, є порушенням закону і утиском прав державних органів влади", - додали у відомстві.
У зв'язку з цим Мін'юст запропонував змінити цю норму і визначити, що відлік терміну перевірки факту подання декларацій повинен початися з моменту набуття чинності цим рішенням.
"У такому випадку державні органи отримають розумний і достатній термін для проведення перевірки. Це формулювання буде юридично чистим і відповідатиме законодавству України", - додали в міністерстві.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Мін'юсті повідомили, що в Україні в рамках нової судової реформи стартував конкурсний відбір на 120 посад в новому Верховному суді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?